Galuste de gris pentru supa

Se spala oul, se sparge intr-o farfurie adinca si se bate cu o furculita pina cind arata ca o spuma. Se pune grisul in ploaie, continuind operatia de

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou
  • 3 linguri de gris
  • sare
  • putin unt

Mod de preparare

Se spala oul, se sparge intr-o farfurie adinca si se bate cu o furculita pina cind arata ca o spuma. Se pune grisul in ploaie, continuind operatia de batere pina in momentul in care grisul se desprinde de pe furculita.

Atunci se ia cu lingurita sau cu lingura mare din compozitie, se lasa galustele in supa fierbinie, dar care nu clocoteste, si se fierb acoperit.

Pentru ca galustele sa fie pufoase, se poate adauga in compozitie putin unt.

Se pun sa fiarba imediat ce compozitia este gata, deoarece altfel se intaresc. Se fierb acoperit douazeci de minute.

Cind se lasa la fundul oalei, galustele sint gata.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete culinare:

Ciorba de perisoare a la grec

Ciorba radauteana

Ciorba de carne de porc

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...