Gratin de paste cu pui, ciuperci si bacon

Gratin de paste cu pui, ciuperci si bacon este o mancare consistenta, foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta de paste va trebuie si o bucata mare de piept de pui.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g paste fainoase
  • 1 piept de pui
  • 200 g bacon
  • 1 cutie ciuperci
  • 2 cepe mici verzi
  • 4-5 catei usturoi
  • 4 oua
  • 250 ml smantana
  • 100 ml lapte
  • 200 g cascaval afumat
  • marar verde
  • 380 g rosii cu busuioc Cirio
  • 2 linguri sos chilli
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • ulei de masline
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Gratin de paste cu pui, ciuperci si bacon este o mancare consistenta, foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta de paste va trebuie si o bucata mare de piept de pui. Puiul se taie bucatele si baconul fasii, dupa care se calesc in doua linguri de ulei.
Condimentele si sosurile se amesteca si se pun peste carne la care apoi se adauga si rosiile taiate cubulete si ciupercile. Se lasa la fiert cateva minute dupa care se adauga mararul verde, ceapa si usturoiul.
Pastele se fierb in apa cu sare si ulei si cand s-au fiert se pun peste sos.si toate la un loc se pun apoi in tr-o tava termorezistenta unsa in prealabil.Se niveleaza si se toarna deasupra sosul obtinut din ouale batute cu smantana si lapte.
Razuiti cascaval deasupra si dati la cuptor pana se intareste compozitia si capata o crusta aurie.


Gratin de paste cu pui, ciuperci si bacon se serveste ca atare sau cu diferite sosuri. Eu am servit gratinul cu sos de iaurt cu marar verde.
Un set de 7 piese pentru servire aperitive de la Kitchen Shop mi-ar fi foarte util la servire.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...