Gratin de paste si emmentaler Delaco

Azi iti voi arata cum sa pregatesti o delicioasa reteta culinara de paste cu emmentaler Delaco, paste gratinate la cuptor, cu crusta crocanta de cascaval.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 4 portii:
  • Pentru legume:
  • · 60 g ceapa
  • · 1 catel de usturoi
  • · 250 g vinete
  • · 200 g zucchini
  • · 100 g tija de telina
  • · 80 g ardei verde
  • · 300 g rosii
  • · 1 lingurita de salvie si cimbru
  • · Sare
  • piper
  • · 1/8 l vin rosu
  •  
  • Pentru sosul de verdeturi:
  • · 100 g Emmentaler Delaco ras
  • · 200 g smantana
  • · 3 galbenusuri
  • · 1 lingura verdeturi tocate (patrunjel
  • leustean
  • cimbru
  • rozmarin)
  • · Sare
  • piper
  • nucsoara
  •  
  • In plus:
  • · Unt pentru formă
  • · 50 g unt topit

Mod de preparare

Azi iti voi arata cum sa pregatesti o delicioasa reteta de paste cu emmentaler Delaco.

Intai trebuie sa cureti ceapa si usturoiul si sa le toci marunt. Urmeaza vinetele pe care le tai felii de 1 cm grosime si apoi cubulete, iar zucchini si telina le tai feliute. Taie si ardeiul in cubulete de aproximativ 1 cm.

Scufunda rosiile in apa fierbinte, decojeste-le, taie-le in doua pentru a scoate samburii si  taie-le si pe ele cubulete.

Intr-o tigaie mare, caleste ceapa si usturoiul. Adauga vinetele, zucchini-ul, telina si ardeiul si prajeste-le si pe ele, la foc mare, timp de aproximativ 4-5 minute.Adauga cubuletele de rosii  si condimenteaza cu cimbrisor, salvie, sare, piper si adauga vinul rosu.

Caleste legumele in tigaia fara capac la foc mare, pana cand se inmoaie iar  vinul a scazut la jumatate. Pastele se fierb al dente si se amesteca cu legumele. Unge o forma cu unt si umple-o cu amestecul de paste si legume. Amesteca emmentalerul, smantana si galbenusurile, adauga verdeturile si condimenteaza.

Toarna sosul de branza peste paste si pune totul in cuptor la 200°C, pentru 20-25 minute.

Suna absoult delicios, nu-i asa?

Pofta mare!


Gratin de paste cu emmentaler Delaco se serveste cald.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele in sos de branzeturi

Am vazut la cativa bucatarasi ca au facut chiftele in sos de branzeturi si am stat cu gandul la ele cateva zile. Intr-o zi nu...

Chiftele in sos de branzeturi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca