Lasagna cu broccoli

Spalati legumele, lasati-le la scurs. Dovleceii ii taiem in cubulete mai marisoare. La fel si ardeii grasi. Topim untul intr-o cratita incapatoara. P

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g foi de lasagne cu ou
  • 450 g broccoli
  • 3 dovlecei (270g)
  • 1 ardei gras galben (140g)
  • 1 ardei gras rosu (140g)
  • 1 catel de usturoi
  • scamorza afumata 250 g (cascavalul )
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte (eu am inlocuit cu bechamell facut gata)
  • 50 g unt
  • 50 g branza razuita
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spalati legumele, lasati-le la scurs. Dovleceii ii taiem in cubulete mai marisoare. La fel si ardeii grasi.

Topim untul intr-o cratita incapatoara. Prajim usturoiul, il aruncam.

Adaugam legumele, le prajim un minut. Acoperim si lasam sa se inabuse timp de 10 minute. Adaugam si sare si piper.

Dam in clocot 2 litri de apa cu 2 lingurite de sare. Adaugam broccoli si lasam sa fiarba 3 minute. Scurgem bine. Adaugam peste legumele inabusite si amestecam bine.

Amestecam sosul beshamell cu branza razuita.Taiem si scamorza cubulete

Ungem cu unt o tava pentru lasagne, asezam o foaie de lasagne, intindem un start de legume. Presaram cubulete de scamorza Si bechamell-ul cu branza. Continuam pana terminat toate ingredientele. Ultima foaie de deasupra trebuie sa fie cu bechamell, presaram branza si scamorza.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la 200gradeC, pentru 15 minute. Indepartam folia si mai coacem 10 minute.
Pofta buna!

Reteta Lasagna cu broccoli a fost propusa de aliza pe forum culinar.ro

Alte retete de lasagna gasiti aici:

Lasagna cu sunca si ciuperci,

Lasagna cu sos de carne,

Lasagna cu carne de pui

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gogosi pufoase la cuptor

Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.

Gogosi pufoase la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca