Lasagna cu sos ragu si ciuperci

Lasagna cu sos ragu si ciuperci este o reteta simpla si delicioasa pentru care aveti nevoie de carne tocata, legume si aluat de lasagna.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet foi lasagna cumparate sau de casa (cca 20 de foi)
  • 10 felii branza topita
  • 200 g bacon sau kaiser
  • 3 oua
  • 500ml smantana lichida
  • 300 g cascaval
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • Sos ragu:
  • 1 kg carne tocata (vita
  • porc sau amestec)
  • 1 l suc de rosii
  • 500ml vin rosu
  • 2 cepe mari
  • 4-5 catei de usturoi
  • Sos de ciuperci:
  • 300 g ciuperci proapspete
  • 2 cepe mari-200g
  • 2 morcovi-200g
  • 500 ml suc de rosii
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Lasagna cu sos ragu si ciuperci este o reteta simpla si delicioasa. Prima data trebuie sa pregatim sosul ragu.
Intr-o cratita punem pe foc un pic de ulei,ceapa si usturoiul taiate solzisori si le lasam pana capata o culoare aurie.Punem carnea tocata,o lasam pana devine albicioasa,adaugam vinul,dam focul mare pt a se evapora alcoolul,apoi adaugam sucul de rosii,sare,piper si foile de dafin.
Acoperim si lasam la foc mic cca 60 minute sau pana devine un sos mai gros.

Sos de ciupeci:

Ciupercile si ceapa le taiem felii subtiri ,iar morcovul il dam prin razatoarea mica.Punem totul intr-un vas pe foc cu un pic de ulei si le sotam cca 5 min.Adaugam sare,piper,sucul de rosii,acoperim si lasam la foc potrivit cca 15 min.

Baconul il taiem feliute subtiri si cascavalul il dam pe razatoarea mica.
Intr-o tava(a mea are 25X40 si h:10cm) turnam 1-2 polonice de ragu, apoi punem foile de lasagna una langa alta pe toata suprafata tavii,adaugam 1/4 din ragu sau cat sa le acopere. Punem peste ragu bucatele rupte de branza topita,bacon si presaram o mana de cascaval,punem un alt rand de foi, adaugam sosul de ciuperci, bucatele de branza topita, bacon, cascaval, foi, sos ragu, iar branza topita, bacon si cascaval, foi, iar deasupra turnam un amestec din smantana,oua si cascavalul ramas.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute sau pana se rumeneste deasupra.


Puteti pune intre straturi in loc de sosul de ciuperci felii de vinete subtiri prajite (o vanata potrivita) sau puteti face numai cu sosul de ciuperci pentru a o transforma intr-o mancare de post.
Se poate servi atat calda cat si rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retete a la Miki.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor

Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos