Lasagne delicioase cu ciuperci

Se curata telina si ciupercile(daca sunt proaspete),se taie cubulete. Se pune o cratita pe foc cu un pic de ulei,se adauga telina si un pic de sare,sa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cutie lasagne de 500g
  • 600 g ciuperci de care vreti
  • eu pun amestec cu hribi
  • congelat
  • 350 g telina capatzana
  • 400 g sos bechamel imbunatatit cu cascaval ras
  • nucsoara si un galbenus de ou
  • 1-2 linguri pasta rosii
  • 1 catel usturoi
  • sare
  • piper
  • verdeata:patrunjel
  • salvie (cine n-are salvie
  • poate sa puna marar)
  • cateva fire de arpagic(erba cipollina)

Mod de preparare

Se curata telina si ciupercile(daca sunt proaspete),se taie cubulete.

Se pune o cratita pe foc cu un pic de ulei,se adauga telina si un pic de sare,sa lase zeama.

Se caleste un pic,eventual se adauga o lingura de apa,sa nu se arda.Se adauga ciupercile,se potriveste de sare,piper,verdeata tocata.

Se pune si catelul de usturoi in camasa lui,dar zdrobit si pasta de rosii.Se lasa vreun sfert de ora pe foc.Mai amestecam,sa nu se arda.

Cand e gata,usturoiul se scoate din cratita si se arunca.

Cand e gata i se adauga un galbenus,se rade un pic de nucsoara si se rade cascaval.Eventual se cumpara o cutie de sos gata preparat,care se completeaza cu cascaval ras.

Intr-un vas de Jena dreptunghiular/tava se pune putin sos,se intinde cu lingura,se pun foile in asa fel incat sa formeze un strat unic,se pune amestecul de ciuperci cu telina,bechamel,iar foaie de lasagna si tot asa.

Ultimul strat sa fie sos bechamel.Se da la cuptor,la 200 gr cam 30-40 min.

Sfaturi:

-de obicei folosesc foi care nu trebuie fierte in prealabil,dupa cum am spus.In cazul asta pregatesc lasagnele seara,sosul bechamel va fi cald,maglavaisul de ciuperci idem,atunci cand cladesc tava.Acopar cu folie si las pana a doua zi la pranz,ca sa se inmoaie foile bine si numai atunci bag la cuptor.

-nu prea sunt prietena cu bechamelul, ca sa il evit, pun branza gen Philadelphia amestecata cu cubulete de mozzarela sau cu cascaval ras

-daca e duminica ,e inchis si mi-e musai sa fac lasagne,dar n-am foi,fac un aluat de clatite,cu lapte,cu bere,cu apa minerala,cu apa, le coc in tigaia aia meseriasa care se intoarce si pe fata si pe dos si folosesc clatitele in loc de foi.
Pofta buna!

Reteta Lasagne delicioase cu ciuperci a fost propusa de Bolognese di Cluj pe forum culinar.ro

Alte retete de lasagna gasiti aici:

Lasagna cu sunca si ciuperci,

Lasagna cu sos de carne,

Lasagna cu carne de pui

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert bomboane aromate

Nici nu stiu cum sa le zic, dar va zic sunt atat de bune, le laud, chiar daca sunt facute din ''resturi''....am tot strans...

Desert bomboane aromate
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise