Lasagne delicioase cu ciuperci

Se curata telina si ciupercile(daca sunt proaspete),se taie cubulete. Se pune o cratita pe foc cu un pic de ulei,se adauga telina si un pic de sare,sa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cutie lasagne de 500g
  • 600 g ciuperci de care vreti
  • eu pun amestec cu hribi
  • congelat
  • 350 g telina capatzana
  • 400 g sos bechamel imbunatatit cu cascaval ras
  • nucsoara si un galbenus de ou
  • 1-2 linguri pasta rosii
  • 1 catel usturoi
  • sare
  • piper
  • verdeata:patrunjel
  • salvie (cine n-are salvie
  • poate sa puna marar)
  • cateva fire de arpagic(erba cipollina)

Mod de preparare

Se curata telina si ciupercile(daca sunt proaspete),se taie cubulete.

Se pune o cratita pe foc cu un pic de ulei,se adauga telina si un pic de sare,sa lase zeama.

Se caleste un pic,eventual se adauga o lingura de apa,sa nu se arda.Se adauga ciupercile,se potriveste de sare,piper,verdeata tocata.

Se pune si catelul de usturoi in camasa lui,dar zdrobit si pasta de rosii.Se lasa vreun sfert de ora pe foc.Mai amestecam,sa nu se arda.

Cand e gata,usturoiul se scoate din cratita si se arunca.

Cand e gata i se adauga un galbenus,se rade un pic de nucsoara si se rade cascaval.Eventual se cumpara o cutie de sos gata preparat,care se completeaza cu cascaval ras.

Intr-un vas de Jena dreptunghiular/tava se pune putin sos,se intinde cu lingura,se pun foile in asa fel incat sa formeze un strat unic,se pune amestecul de ciuperci cu telina,bechamel,iar foaie de lasagna si tot asa.

Ultimul strat sa fie sos bechamel.Se da la cuptor,la 200 gr cam 30-40 min.

Sfaturi:

-de obicei folosesc foi care nu trebuie fierte in prealabil,dupa cum am spus.In cazul asta pregatesc lasagnele seara,sosul bechamel va fi cald,maglavaisul de ciuperci idem,atunci cand cladesc tava.Acopar cu folie si las pana a doua zi la pranz,ca sa se inmoaie foile bine si numai atunci bag la cuptor.

-nu prea sunt prietena cu bechamelul, ca sa il evit, pun branza gen Philadelphia amestecata cu cubulete de mozzarela sau cu cascaval ras

-daca e duminica ,e inchis si mi-e musai sa fac lasagne,dar n-am foi,fac un aluat de clatite,cu lapte,cu bere,cu apa minerala,cu apa, le coc in tigaia aia meseriasa care se intoarce si pe fata si pe dos si folosesc clatitele in loc de foi.
Pofta buna!

Reteta Lasagne delicioase cu ciuperci a fost propusa de Bolognese di Cluj pe forum culinar.ro

Alte retete de lasagna gasiti aici:

Lasagna cu sunca si ciuperci,

Lasagna cu sos de carne,

Lasagna cu carne de pui

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec economic cu mere

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Deyu. 

Desert chec economic cu mere
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii