Lipie, placinta

Drojdia se inmoie in putin lapte (indulcit in prealabil), apoi se amesteca in acelasi timp cu faina, smantana, sarea si laptele. Intai doar ½ litru

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • aprox. ½ l lapte (in functie de faina
  • poate trebuie putin mai mult
  • asta trebuie simtita)
  • 50 g drojdie
  • 1 pahar de smantana
  • sare

Mod de preparare

Drojdia se inmoie in putin lapte (indulcit in prealabil), apoi se amesteca in acelasi timp cu faina, smantana, sarea si laptele. Intai doar ½ litru, apoi daca mai trebuie, mai punem. Se framanta bine, se poate cu mana, cu spirala de framantat, sa fie un aluat mai moale, darn u foarte moale. Se pune in frigider pentru aprox. 2 ore, apoi se poate praji in ulei incins. In prigider poate sta si 1 saptamana, cruda, si putem praji doar ata cat mancam. Se poate asezona, dupa gust, cu usturoi, smantana, punand cascaval ras.

Daca intr-o portie de aluat punem varza murata, placinta va fi mai variata.
Alte retete recomandate

Placinta cu branza

Placinta de spanac

placinta cu spanac si branza

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...