Lipie, placinta

Drojdia se inmoie in putin lapte (indulcit in prealabil), apoi se amesteca in acelasi timp cu faina, smantana, sarea si laptele. Intai doar ½ litru

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • aprox. ½ l lapte (in functie de faina
  • poate trebuie putin mai mult
  • asta trebuie simtita)
  • 50 g drojdie
  • 1 pahar de smantana
  • sare

Mod de preparare

Drojdia se inmoie in putin lapte (indulcit in prealabil), apoi se amesteca in acelasi timp cu faina, smantana, sarea si laptele. Intai doar ½ litru, apoi daca mai trebuie, mai punem. Se framanta bine, se poate cu mana, cu spirala de framantat, sa fie un aluat mai moale, darn u foarte moale. Se pune in frigider pentru aprox. 2 ore, apoi se poate praji in ulei incins. In prigider poate sta si 1 saptamana, cruda, si putem praji doar ata cat mancam. Se poate asezona, dupa gust, cu usturoi, smantana, punand cascaval ras.

Daca intr-o portie de aluat punem varza murata, placinta va fi mai variata.
Alte retete recomandate

Placinta cu branza

Placinta de spanac

placinta cu spanac si branza

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa deasa din curcan cu legume si gartene la slow cooker Crock Pot

O supă delicioasă plină de vitamine, numai bună zilele astea de toamnă, ploioase și răcoroase! 

Supa deasa din curcan cu legume si gartene la slow cooker Crock Pot
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca