Lipie, placinta

Drojdia se inmoie in putin lapte (indulcit in prealabil), apoi se amesteca in acelasi timp cu faina, smantana, sarea si laptele. Intai doar ½ litru

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • aprox. ½ l lapte (in functie de faina
  • poate trebuie putin mai mult
  • asta trebuie simtita)
  • 50 g drojdie
  • 1 pahar de smantana
  • sare

Mod de preparare

Drojdia se inmoie in putin lapte (indulcit in prealabil), apoi se amesteca in acelasi timp cu faina, smantana, sarea si laptele. Intai doar ½ litru, apoi daca mai trebuie, mai punem. Se framanta bine, se poate cu mana, cu spirala de framantat, sa fie un aluat mai moale, darn u foarte moale. Se pune in frigider pentru aprox. 2 ore, apoi se poate praji in ulei incins. In prigider poate sta si 1 saptamana, cruda, si putem praji doar ata cat mancam. Se poate asezona, dupa gust, cu usturoi, smantana, punand cascaval ras.

Daca intr-o portie de aluat punem varza murata, placinta va fi mai variata.
Alte retete recomandate

Placinta cu branza

Placinta de spanac

placinta cu spanac si branza

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Creier pane

Am facut pentru prima data, foarte bun a fost. Delicii de Paste

Creier pane
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa