Macaroane

Se cerne faina, se spala ouale si se sparg peste faina. Aluatul se sareaza putin, apoi se framanta pe planseta sau intr-o farfurie adanca, adaugand ap

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg faina
  • 3 oua
  • sare
  • 1/2 pahar de apa

Mod de preparare

Se cerne faina, se spala ouale si se sparg peste faina. Aluatul se sareaza putin, apoi se framanta pe planseta sau intr-o farfurie adanca, adaugand apa necesara.

Se framanta pana cand aluatul se desprinde de pe mana, apoi se imparte in mai multe bucati mici, se presara faina pe planseta si se intind foi subtiri.

Se presara faina peste fiecare foaie, se ruleaza de la cele doua capete spre mijloc, dupa care se taie rulouri lungi de 10-15 cm.

Se despart macaroanele, se lasa pe planseta sa se usuce, dupa care se pun la fiert in apa care clocoteste, cu un praf de sare.

Se scurg dupa ce au fiert si se prepara diferite feluri de mancare.
Alte mancaruri

recomandate:

Vinete impanate

Zacusca de peste cu arpagic

Varza la cuptor

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...