Se curata 250 gr. migdale dulci si 4-5 migdale amare. Se usuca pe o hartie, si nu la foc, ca sa nu se rumeneasca. Se piseaza impreuna cu 250 gr. zahar
Se curata 250 gr. migdale dulci si 4-5 migdale amare. Se usuca pe o hartie, si nu la foc, ca sa nu se rumeneasca. Se piseaza impreuna cu 250 gr. zahar bucati. Se cerne intr-un castron si se amesteca cu inca 200 gr. zahar pisat. Se adauga, pe rand, 3 albusuri nebatute, frecand mereu, pana se face ca o crema. Deoparte, se bat 4 albusuri spuma si 50 gr. zahar pisat. Se amesteca usor cu crema de migdale. Se toarna cu cornetul pe o foaie de hartie alba, turtite de 3-4 cm diametru. Se umezesc cu o pensula cu apa, se presara zahar pisat, se aseaza cu tot cu hartie in tava, si se coc vreo 20 de minute la foc slab. Se scot cat sunt calde, umezind usor hartia pe dos.
Am vazut intamplator pe facebook aceasta reteta, dar sub alta denumire, si mi-a placut foarte mult cum arata, asa ca am zis...
Oua in purgatoriuPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura