Macaroane cu ciuperci

Se fierb macaroanele in apa cu sare o jumatate de ora, dupa care se clatesc cu apa rece si se scurg bine. Se lasa deoparte, timp in care se pregatesc

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g macaroane
  • 50 g unt
  • 200 g ciuperci
  • 200 g cascaval sau telemea
  • sare
  • piper macinat
  • 1 paharel de sos de rosii

Mod de preparare

Se fierb macaroanele in apa cu sare o jumatate de ora, dupa care se clatesc cu apa rece si se scurg bine. Se lasa deoparte, timp in care se pregatesc ciupercile.

Se curata ciupercile de partea tare, se spala in mai multe ape, trecand cu mana peste lamele, se taie felii subtiri si se pun intr-un vas emailat sa se caleasca cu o lingura de unt si un praf de sare.

Cand s-au inmuiat bine, se amesteca ciupercile cu macaroanele scurse, cu telemea rasa si un paharel sos de rosii.

Amestecul se toarna intr-o cratita unsa cu o lingura de unt, care se introduce in cuptor sau se tine pe plita la foc mic, pana cand mancarea scade bine.

Se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Se serveste calda.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete:

Spaghetti cu ciuperci si rosii

Rulada cu ciuperci

Ciuperci umplute

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...