Macaroane cu nuci

Se pun macaroanele sa fiarba in apa cu sare, se clatesc cu apa rece dupa jumatate de ora de fierbere, apoi se rastoarna intr-o cratita unsa cu unt. Nu

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr macaroane
  • 100 gr nuci curatate
  • sare
  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar

Mod de preparare

Se pun macaroanele sa fiarba in apa cu sare, se clatesc cu apa rece dupa jumatate de ora de fierbere, apoi se rastoarna intr-o cratita unsa cu unt.

Nucile se toaca marunt sau se macina, se amesteca cu macaroanele, se acopera cu un strat subtire de zahar si se introduce vasul in cuptorul fierbinte, pentru un sfert de ora.

Se servesc ca desert.

Macaroanele se pot pregati si pe plita, la foc mic. Se lasa sa se amestece cu untul, la cald, apoi se amesteca cu nucile si se servesc cu zahar.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Prajitura cu nuci umplute

Ciocolata de casa

Aluat pentru clatite

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv langosi cu branza sarata

Sunt minunați, mai ales calzi, acești langoși cu brânză sărată și merg serviți lângă o cană cu iaurt!...

Aperitiv langosi cu branza sarata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca