Macaroane cu sunca

Se fierb macaroanele o jumatate de ora in apa cu sare, dupa care se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga. Se unge o forma cu unt, se taie sunca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g sunca slaba
  • 200 g macaroane
  • 200 g branza sarata sau cascaval
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • 1 pahar de suc de rosii
  • sare
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

Se fierb macaroanele o jumatate de ora in apa cu sare, dupa care se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga. Se unge o forma cu unt, se taie sunca felii subtiri si se amesteca cu macaroanele, apoi se pun impreuna in forma.

Se bat spuma trei oua, se pun peste macaroane, se sareaza si se indulceste dupa gust sucul de rosii, care se rastoarna peste amestec. Se introduce forma in cuptorul incins, pentru o jumatate de ora.

Deasupra amestecului se pun bucatele mici din restul de unt, pentru ca mancarea sa fie gustoasa si sa nu se usuce.

Mancarea se serveste calda, taiata felii potrivit de groase.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete:

Ostropel de pui cu ciuperci

Sufleu de spanac

Mancare de mazare cu carne

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Toba de porc

Pentru toti iubitorii de mezeluri de casa: va invit sa salivati :D

Toba de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca