Pasta Primavera (Jamie Oliver)

Reteta de Paste Primavera a la Jamie Oliver este o mancare cu paste cu multe legume cu o textura cremoasa cu toate ca este o mancare de post.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 200g sparanghel verde
  • 150g mazare verde
  • 100g spanac verde
  • 450g paste fierte (tagliatelle
  • spaghete
  • linguini)
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • ierburi aromate: menta
  • patrunjel
  • tarhon
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 linguri faina
  • 500ml lapte de soia

Mod de preparare

O reteta de mancare de post delicioasa, paste cu sos cu multe legume cu o textura foarte cremoasa ce se prepara foarte rapid.

Prima data pregateste verdeturile: taie coditele sparanghelului dupa care taie-l in bucati de 1cm. Toaca ceapa verde si spanacul.

Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie, adauga ceapa verde, sparanghelul, boabele de mazare si spanacul si lasa-le pe foc 5 minute amestecand.

Intre timp tocata marunt verdeturile.

Dupa ce legumele s-au calit, adauga cele doua linguri de faina, amesteca pana s-au incorporat si adauga treptat laptele de soia. Amesteca bine si lasa tigaia la foc mic amestecand din cand in cand pentru 10 minute, pana mai scade laptele si incepe sa se formeze un sos cremos. Adauga si verdeturile tocate si zeama de lamaie.

Intre timp pune pastele la fiert respectand indicatiile de pe pachet, in apa cu sare, altfel nu vor avea niciun gust.

Dupa ce s-au fiert scurge-le de apa dar pastreaza o cana de apa fierbinte in timp ce le scurgi.

Ia tigaia cu sosul de pe foc, si cu un blender vertical paseaza o parte din legume, adauga apoi pastele si cana de apa in care au fiert, mai lasa pe foc cateva minute si gata!


Servestele pastele primavera cu sos din abudenta, calde.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciuperci prajite (Multicooker)

Cu poftele nu-i de gluma,,, da' asa bune ar fi fost niste ghebe!

Ciuperci prajite (Multicooker)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca