Se incalzeste un pic ulei masline in tigaie, se adauga ceapa tocata marunt, chilli, scortisoara, si frunze de busuioc la foc mediu pentru 5 min, pana
Se incalzeste un pic ulei masline in tigaie, se adauga ceapa tocata marunt, chilli, scortisoara, si frunze de busuioc la foc mediu pentru 5 min, pana cand s-au calit; se adauga apoi rosiile, tuna si un pic sare; se amesteca din cand in cand (se lasa sa fiarba maxim 20 min). Se gatesc pastele intr-un vas cu apa fierbinte + sare. Pastele gatite (pastrati putina apa de la paste) se adauga in pasta de rosii si tuna + cateva frunzulite de busuioc si putin ulei de masline + zeama de lamaie + parmezanul si se amesteca. Daca trebuie se adauga un pic de apa de la paste. Se adauga condimente dupa gust sare, piper optional.
Merg bine cu vin rosu italienesc.