Pasta & Tuna(ton) de jAMES OLIVER

Se incalzeste un pic ulei masline in tigaie, se adauga ceapa tocata marunt, chilli, scortisoara, si frunze de busuioc la foc mediu pentru 5 min, pana

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ulei de masline
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • 1-2 ardei chilli scobiti de samanta si tocati marunt
  • 1 lingurita de scortisoara
  • o mana de frunzulite de busuioc proaspat (basil) tocate marunt
  • 800 gr. rosii mici (plumb tomatoes)
  • 2*300 gr. cutii de tuna=ton (scursa si faramata) sare
  • piper negru praf(nu boabe)
  • 500 gr. paste penne sau rigatoni
  • zeama 1-2 lamai + 1 mana de branza rasa parmezan

Mod de preparare

Se incalzeste un pic ulei masline in tigaie, se adauga ceapa tocata marunt, chilli, scortisoara, si frunze de busuioc la foc mediu pentru 5 min, pana cand s-au calit; se adauga apoi rosiile, tuna si un pic sare; se amesteca din cand in cand (se lasa sa fiarba maxim 20 min). Se gatesc pastele intr-un vas cu apa fierbinte + sare. Pastele gatite (pastrati putina apa de la paste) se adauga in pasta de rosii si tuna + cateva frunzulite de busuioc si putin ulei de masline + zeama de lamaie + parmezanul si se amesteca. Daca trebuie se adauga un pic de apa de la paste. Se adauga condimente dupa gust sare, piper optional.


Merg bine cu vin rosu italienesc.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!