Paste All'Amatriciana

Paste All'Amatriciana este o reteta de paste rapida si gustoasa, perfecta pentru pranz sau cina.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr paste
  • 100 gr bacon afumat
  • 150 gr muschiulet porc afumat
  • 150 gr sunca
  • 100 gr cascaval
  • 300 gr suc de rosii
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare
  • piper
  • busuioc

Mod de preparare

Tocam marunt ceapa si usturoiul.

Carnea o taiem in fasii subtiri, lungi de 4-5 cm.

Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei de masline si adaugam ceapa si usturoiul la calit. Lasam doar 1 minut, apoi punem bucatile de carne si mai lasam cam 5 minute sa se caleasca putin si bucatile de carne, iar gustul de afumatura sa se raspandeasca uniform in toata compozitia. Adaugam si sucul de rosii, busuiocul, putina sare si putin piper si lasam totul pe foc pentru aproximativ 15 min.

Punem pastele la fiert (orice tip de paste fainoase) intr-un vas adanc, cu apa si o lingurita de sare si le lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet.

Cand acestea au fiert, le scurgem de apa si le adaugam peste sosul cu rosii si carne afumata.

Amestecam totul cu grija si asezam pe farfurii.


Pastele se servesc cu putin cascaval ras deasupra sau parmigiano.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...