Paste cu broccoli si gorgonzola

Pastele cu broccoli si gorgonzola se prepara rapid si usor, gorgonzola prin gustul ei aromat potrivindu-se perfect atat cu broccoli-ul, cat si cu pieptul de pui.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 175g buchete broccoli
  • 225g paste
  • 2 piepti de pui fierti
  • 90g gorgonzola
  • 15ml otet de vin alb
  • 60ml ulei de masline
  • 2 linguri salvie tocata marunt
  • piper negru proasptat macinat

Mod de preparare

In primul rand punem apa cu sare la fiert intr-o oala. Cand incepe sa fiarba adaugam buchetele de broccoli si le lasam sa fiarba pentru 3 minute. Le scoatem, le trecem sub un jet de apa rece si le lasam sa se storca bine de apa in strecuratoare.

Adaugam pastele in apa in care a fiert si broccoli-ul si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet.

Intre timp pregatim sosul pentru paste: taiem pieptul de pui (fiert sau la gratar) in bucatele mici. Punem gorgonzola intr-un bol si o pasam cu furculita, adaugam otetul de vin alb, apoi uleiul de masline si salvia, si piper negru dupa gust. Amestecam bine, iar la final adaugam pastele scurse de apa, broccoli-ul si pieptul de pui.


Pastele cu broccoli si gorgonzola se garnisesc cu frunze de salvie si piper negru si se servesc caldute.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...