Paste cu conserva de ton

Se pune o oala de apa la fiert cu sare.Cand apa clocoteste se pun pastele si putin ulei ca sa nu se lipeasca(daca pastele sunt italienesti nu e necesa

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400gr paste
  • 1 conserva de ton in ulei
  • 2 linguri bulion(sau suc de rosii)
  • jumatate pachet unt
  • parmezan
  • oregano
  • busuioc
  • maggi de legume
  • lamaie
  • sare si piper

Mod de preparare

Se pune o oala de apa la fiert cu sare.Cand apa clocoteste se pun pastele si putin ulei ca sa nu se lipeasca(daca pastele sunt italienesti nu e necesar uleiul).Se amesteca din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul oalei si se fierb cat timp scrie pe ambalajul pastelor.

Intre timp se face sosul:

Se toarna intr-o oala sau tigaie conserva de ton si se paseaza la foc mic pana cand devine ca o pasta.

Separat se pun 2 linguri de bulion, care se dilueaza cu putina apa in care se pune maggi, oregano, busuioc, sare si piper, lamaie. Se amesteca si apoi se toarna peste ton. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade si devine un sos.

Cand sunt gata pastele, se strecoara si se clatesc sub jet de apa rece.

Separat, intr-o oala se pune pe foc la topit untul si peste el se toarna pastele si apoi parmezan.

Se amesteca tot timpul pana se topeste parmezanul, apoi se inchide focul.

Se pun pastele pe o farfurie si peste se toarna sosul.
Se servesc calde.

Se poate orna cu putina verdeata.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200)

Un an minunat petrecut alaturi de oameni si mai minunati!Bucataras.ro este a doua mea familie si ma bucur ca pe o parte...

Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca