Paste cu gorgonzola si spanac

Se curata spanacul, se opareste 1-2 minute. Se stoarce, dupa care il punem cu 1-2 linguri de ulei si un catel de usturoi putin zdrobit, intr-o tigaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • spanac
  • gorgonzola
  • 2-3 linguri de smintina de frisca
  • ceva lapte
  • paste
  • ulei de masline
  • sare

Mod de preparare

Se curata spanacul, se opareste 1-2 minute. Se stoarce, dupa care il punem cu 1-2 linguri de ulei si un catel de usturoi putin zdrobit, intr-o tigaie. Il invirtim vreo 5 minute la foc iute, apoi se adauga gorgonzola (cata doriti/va place). Pentru ca sosul sa fie mai cremos/fluid,am pus nitica smantana si ceva lapte. Focul se reduce la minim si se invarte, pana se topeste branza, iar amestecul devine cremos. Daca e nevoie se aduga putina sare (daca spanacul e congelat-se decongeleaza si se sare partea cu oparitul). Se fierb pastele al dente, se pun peste sosul de spanac si gorgonzola si se amesteca.


Se serveste cald. Reteta Pasta cu gorgonzola si spanac a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete de paste gasiti aici:

Paste cu conopida,

Paste cu sos alb

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...