Paste cu pui si dovlecei

Paste cu pui si dovlecei este o mancare consistenta si delicioasa, perfecta atat pentru pranz cat si pentru cina.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -200 g paste
  • -500 g piept de pui
  • un dovlecel potrivit
  • -sos de rosii
  • -2 catei de usturoi
  • -putin patrunjel
  • -ulei de masline
  • 2rosii potrivite
  • -condimente pentru paste
  • -2 linguri smantana
  • -1 lingurita peperoncino
  • putina sare
  • -cateva frunze de busuioc proaspat

Mod de preparare

Se pun pastele la fiert in apa clocotita cu sare. Pieptul de pui se spala si se tai cubulete, legumele se curata si se spala.

Dovlecelul se taie felii si se frige pe grill, rosiile se decojesc si se taie cubulete.

Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline, se caleste putin un catel de usturoi(dupa se indeparteaza) si se adauga pieptul de pui. Peste se adauga dovlecelul ,rosiile si sosul de rosii aromatizat cu condimente. Patrunjelul se marunteste impreuna cu usturoiul ramas si se adauga si el in sos. La sfarsit se adauga peperoncino, si cele 2 linguri de smantana, pt a face sosul mai cremos. Se scurg pastele si se stropesc cu ulei de masline.

Se adauga sosul peste paste si se amesteca.


Pastele cu pui si dovlecei se servesc cu frunze de busuioc proaspat.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu caise si fulgi de ciocolata

De sezon, rapid, usor si gustos.......

Desert prajitura cu caise si fulgi de ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii