Paste de casa cu pui si ciuperci

Paste de casa cu pui si ciuperci, perfecte pentru cand ajungi azi acasa.

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Paste proaspete de casa 200 g
  • Piept de pui dezosat 200 g
  • Usturoi 3-4 catei
  • Ciuperci Champignon 7-8 buc
  • Smantana de gatit 200 ml
  • Ulei de masline 2 linguri
  • Unt 25 g
  • Cimbru proaspat 2-3 crengute
  • Parmezan 100 g
  • Vin alb 40 ml
  • Nucsoara 1/2 lingurita
  • Piper alb dupa gust
  • Sare dupa gust

Mod de preparare

1. Taie puiul cubulete.

2. incinge ulei de masline in tigaie, adauga si untul. E cea mai sigura metoda sa nu ti se arda untul si sa devina amarui.

3. Pune untul in tigaie si prajeste-l pana devine aramiu, pune apoi ciupercile tocate cubulete si cimbrul maruntit.

4. Potriveste de sare si piper alb. Foloseste piper alb, ca sa nu s einchida sosul la culoare.

5. Cand s-au patruns ciupercile, adaug vinul si sa-l las sa se reduca

6. Rade si putina nucsoara, iar la final adauga smantana de gatit si las totul sa se ingroase. Rade parmezan in sos.

7. Intr-o oala cu apa fierbinte, pune un pic de sare si apoi pastele de casa. Au nevoie de doar un minut sa fie gata.

8. Scoate pastele si pune-le peste sosul din tigaie. Amestec bine si pastele proaspete sunt gata ! Mai trebuie adaugat parmezan deasupra. 

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta

Ideal pentru aperitiv sau ca antreu acompaniate de o salata verde . Vedeti aicea si reteta clasica indiana cu curry si...

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca