Paste fainoase

Intai pregatim sosul béchamel. Fierbem untul cu faina timp de 5 minute, adaugam laptele, mai fierbem 10 minute dupa ce am adaugat sare. Intre timp,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 linguri de unt
  • 3 linguri de faina
  • 1 ceasca de lapte
  • un varf de cutit de sare
  • 350 g paste rigatoni
  • 1 ceapa rosie razuita
  • 1 morcov razuit
  • 1 telina taiata taitei marunti
  • 3 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 2 tuchini mijlocii taiate cubulete
  • 150 g sunca taiata cubulete
  • 2 linguri de verdeata de patrunjel taiat marunt
  • 1 lingura de maiorana taiata marunt
  • 1/4 ceasca de parmezan razuit proaspat

Mod de preparare

Intai pregatim sosul béchamel. Fierbem untul cu faina timp de 5 minute, adaugam laptele, mai fierbem 10 minute dupa ce am adaugat sare. Intre timp, incalzim cuptorul la 220-230 grade. Fierbem pastele rigatoni si le strecuram. Calim pentru cateva minute ceapa, morcovii si telina, la foc mic, adaugam zuchini, sunca, verdeata de patrunjel si maiorana si le fierbem aprox. 5 minute impreuna. Adaugam pastele fierte si le amestecam, apoi le turnam intr-un vas termo-rezistent uns cu unt, stropim cu sos béchamel, presaram cascaval razuit si mai coacem 10 minute, dupa care le servim.
Alte retete recomandate:

Zacusca ciuperci

Paste cu spanac

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...