Pizza cu cartofi

Pizza cu cartofi este o reteta simpla, adaptata dupa traditionala reteta de pizza italiana.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat pizza:
  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • un plic drojdie
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • Topping pizza:
  • 200 g cascaval
  • 3 linguri pasta de tomate
  • o lingura ulei
  • o lingura busuioc sau oregano
  • piper
  • ciperci
  • cartofi prajiti
  • salam
  • rosii
  • ceapa rosie
  • masline

Mod de preparare

Pentru blatul de pizza dizolvam sarea, zaharul si drojdia in 250 ml apa calduta, punem trei linguri cu ulei si adaugam trepatat faina, framantand pana cand obtinem un aluat tare si putin elastic.
Se lasa aluatul la crescut 30-40 minute, apoi tapetam blatul cu faina si intindem aluatul in forma si dimensiunea dorit.
Dupa ce am pus aluatul in tava, l-am uns cu bulion. Apoi am pus salamul, ciupercile, cartifii prajiti, cascavalul ras, rosiile, ceapa rosie, maslinele.
Dupa ce cuptorul s-a incins, introducem pizza si o lasam la copt intre cinci si zece minute la 200 grade C.


Pizza cu cartofi  se serveste calda.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!