Pizza cu ciuperci a la Maya

Se pune faina in vasul robotului, se adauga drojdia, uleiul si sarea. incepem a framinta lejer. Putin cite putin,adaugam laptele. Framintam in continu

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul pentru 2 pizza 45x45 cm (maxim):
  • 650 g faina
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri ulei de masline
  • 15 g drojdie uscata
  • 15 g sare
  • Umplutura:
  • ciuperci
  • rosii bine coapte si moi
  • usturoi
  • busuioc
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • ementaler/cascaval razuit

Mod de preparare

Se pune faina in vasul robotului, se adauga drojdia, uleiul si sarea.

incepem a framinta lejer. Putin cite putin,adaugam laptele.

Framintam in continuare, pina aluatul se desprinde de pe vasul robotului.

Formam 2 bile,pe care le ungem cu putin ulei,si le bagam in punga, pe care o inchidem/inodam/sucim bine si la frigider cu ele.

Daca-l congelat, cind il dezghetat i(la temperatura camerei) si faceti pizza, e mai bun,mai pufos.

Intre timp,facem sosul si pregatim cu ce acoperim.

Am taiat ciupercile grob, deoarece intentionam sa fac pizza doar cu ciuperci si cascaval.

Am spalat rosiile, le-am taiat bucati.

Am spalat busuiocul, am taiat usturoiul bucati, sarat ,piperat,si am bagat mixerul stick in vas. Am macinat, pana mi-a placut consistenta. Apoi am turnat ceva ulei de masline. Am invirtit putin cu o lopata.

Scoateti aluatul din frigider,si il intindeti cu mina,pe o tava pensulata cu ulei. Lasati asa, pina vi se incinge cuptorul la cel putin 250°C. Cind cuptorul si-a atins temperatura, ungeti rapid foaia cu sos, imprastiati ciupercile, iar deasupra cascavalul razuit si dati la la cuptorul incins. O lasati cit de rumena va place.


Pofta buna!

Reteta Pizza cu ciuperci a la Maya a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete de pizza gasiti aici:

Pizza extra cheese,

Pizza cu ricotta si spanac ,

Pizza „Peperoni”

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide