Pizza cu piept de pui si sunca

Aluatul de pizza se face aproape ca si un aluat de paine. Faina se amesteca cu drojdie, sare, zahar si se omogenizeaza. Se adauga laptele caldut si ul

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 5 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura ulei
  • 100 ml lapte
  • Topping:
  • 1/2 piept de pui
  • 4 felii sunca
  • masline
  • ketchup facut in casa
  • cascaval
  • 100 g smantana
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aluatul de pizza se face aproape ca si un aluat de paine. Faina se amesteca cu drojdie, sare, zahar si se omogenizeaza. Se adauga laptele caldut si uleiul. Se framanta un aluat care se lasa la dospit 30 min, la loc calduros.

Topping:

Pieptul de pui se taie bucati si se pune intr-o tava cu putin ulei. Se adauga sare, piper, boia si usturoi granulat si se rumenesc putin. Din aluat se intinde o foaie subtire,se pune intr-o tava de tarta si se ridica o bordura de aluat. Blatul se unge cu ketchup, se repartizeaza sunca taiata fasii, maslinele si pieptul de pui. Smantana se amesteca cu oul batut, sare si piper si se toarna peste blat si deasupra se rade cascaval. Se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu pana se rumeneste cascavalul.


Se serveste calda.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii