Pizza cu rosii

Se incinge cuptorul la 230 grade. O tava pentru facut tort se unge cu unt. Se amesteca faina cu praful de copt sis area, apoi se amesteca untul. Se fa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 2 lingurite de praf de copt
  • sare
  • 60g margarina
  • aprox. 1
  • 5 dl lapte
  • 200 g masline fra samburi
  • 250 g rosii feliate
  • 200 g ceapa feliata subtire
  • 150 g cas de capra taiata cubulete
  • ¼ dl ulei de masline
  • 1 legatura de busuioc proaspat taiata marunt

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 230 grade. O tava pentru facut tort se unge cu unt. Se amesteca faina cu praful de copt sis area, apoi se amesteca untul. Se face o coca framantand cu lapte. Se intinde in tava astfel incat sa aiba si margini. Coacem aluatul timp de aprox.15 minute pana devine maronie-aurie. Temperatura se regleaza la 190 grade. Se amesteca rosiile, ceapa, casul de capra, uleiul de masline si busuiocul. Se pune amestecul de rosii pe blatul copt. Tortul se mai coace timp de 20 minute.

Se serveste feliat ca un tort, cat este cald.
Alte retete recomandate

Vinete coapte

Tocanita de rosii

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...