PIZZA cu ton – tonno e cipolla

George va arata azi o reteta de Pizza Tonno e Cipolla… pe romaneste – pizza cu ton si ceapa!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • INGREDIENTE ALUAT pentru 3 Pizza:
  • 1 kg Faina tip 000
  • 50 ml Ulei de masline
  • 25 g Sare
  • 7 g Drojdie USCATA
  • 600 ml Apa
  • 10 g Zahar
  • INGREDIENTE:
  • 500 g aluat de pizza
  • 200 g Mozzarrella
  • 250 grame ton in ulei
  • Ceapa verde
  • Ceapa rosie
  • Ulei de masline

Mod de preparare

Pasii de preparare pentru aluatul de pizza:

1. Intr-un bol incapator, pun zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia.

2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea si framanta pana obtii un aluat omogen. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 5-6 minute. Unge-l cu ulei de masline si lasa-l 5-10 minute sa se odihneasca. Aluatul va trage cat ulei are nevoie.

3. Aluatul trebuie apoi impartit in 3 bucati si facute palinele – bilele de pizza. Le pui intr-o caserola de plastic si le lasi sa mai stea o ora la temperatura camerei si inca 3 la frigider. Aluatul are nevoie de maturare. Cel mai bine e sa stea pana a doua zi in frigider si apoi sa faci pizza. Astfel drojdia se activeaza in aluat si nu in stomac, provocand balonare. In orice pizzerie buna, aluatul se face cu o zi inainte. Cand scoti aluatul din frigider, lasa-l o ora sa ajunga la temperatura camerei.

Pasii de preparare pentru pizza Tonno e cipolla.

1. Intinde aluatul cu mainile. Poti folosi si un facalet, dar apoi lasa-l inca 10 minute sa creasca.

2. Preincalzeste cuptorul la maxim.

3. Unge o tava de cuptor cu ulei de masline, pentru ca blatul sa nu se lipeasca si sa fie crocant dedesubt. Pune aluatul in tava.

4. Pune deasupra mozzarella, tonul scurs bine de ulei si ceapa.

5. Baga tava la cuptor pentru 10-15 minute avand grija sa o intoarci dupa 4 minute, pentru a se coace uniform. 

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Naans cu branza topita

De mult ma tenta si vroiam sa fac aceasta reteta de aluat. Dacă te duci în India și comanzi un Cheese Naan,...

Naans cu branza topita
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise