Pizza dulce cu finetti si marshmallow

Din retetele de vacanta nu poate lipsi pizza...chiar si una dulce cu finetti si marshmallow. Inedita, rapida si foarte gustoasa...cateva din atributele acestei super retete.

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 gr. faina alba
  • 240 ml. lapte cald
  • 1 lingurita drojdie uscata (sau 20 gr. drojdie proaspata)
  • 3 lingurite zahar
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 galbenus de ou
  • 1-2 lingurita de sare
  • Topping:(cantitatile raman la alegerea voastra
  • a fiecaruia)
  • crema de finetti
  • roz...de care aveti
  • bucati de marshmallow alb

Mod de preparare

*Pregatim aluatul:

1.Punem intr-un castron faina, drojdia si zaharul.

2.Pornim mixerul si mixam ingredientele adaugand treptat laptele cald.Mixam pana aluatul incepe sa se formeze, cam 30 de secunde.

3.Lasam sa se odihneasca 5 minute, dupa care adaugam uleiul de masline, galbenusul de ou, sarea si mai mixam pentru inca 30-50 de secunde.Daca aluatul are un aspect uniform, inseamna ca este gata.

4.Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul la dospit intr-un loc cald pentru 40 de minute.

5.Cand aluatul a dospit si si-a dublat volumul, il impartim in doua.In acest caz ne vor iesi doua bucati de pizza.Daca vreti o pizza mare atunci nu mai impartiti aluatul.

6.Acoperim fiecare bucata de aluat cu folie alimentara si o dam la rece.

*Asamblam pizza asa:

1.Pe masa pudrata lejer cu faina punem o bucata de aluat.

2.Intindem aluatul usor cu degetele pana are o forma rotunda, sau ovala, sau cu doriti voi, apoi il asezam pe o tava de pizza.

3.Dam tava la cuptor, la foc iute, pana blatul se rumeneste frumos si este auriu.La fel procedam si cu ce-a de-a doua bucata de aluat.

4.Cand blatul este frumos rumenit, il scoatem si asa fierbinte cum este il vom unge pe toata suprafata cu crema de finetti.Blatul fiind fierbinte, crema de finetti ar trebuie sa se topeasca foarte bine si sa fie cremoasa.

5.Presaram deasupra bucatele de marshmallow in asa fel incat toata suprafata sa fie bine acoperita.

Nota:Aici nu as putea da cantitati exacte pentru ca fiecare unge stratul de ciocolata cat de de gros si dulce il prefera si presara deasupra cate bucatele de bezea doreste.Deci am sa va las pe voi sa va jucati cu cantitatile:)

5.Dam tava la cuptor, la foc iute si o urmarim constant.O lasam sa stea foarte putin doar pana marshmallow-ul de deasupra este usor aurit si caramelizat.Nu dureaza deloc mult, in jur de 1-2 minute....atat, nu mai mult.

6.Cand pizza este gata rumena, o scoatem si o servim feliata asa fierbinte si aburinda cum este:)).

Pofta mare va doresc!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto

Salatele sunt cele mai rapide soluții atunci când nu ai timp de stat în bucătărie! Plus de asta, în...

Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii