Pizza mamaliga cu branza si jumari

Pizza mamaliga cu branza si jumari este o retete italiana adaptata la ingrediente traditionale romanesti.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru mamaliga:
  • 300 g malai
  • sare
  • apa
  • Ingrediente pentru topping:
  • jumari
  • salam
  • 2 oua
  • branza telemea
  • cascaval
  • masline
  • bulion
  • branza topita
  • cartofi prajiti

Mod de preparare

Pizza mamaliga cu branza si jumari se prepara in felul urmator:
Intr-un ceaun sau într-o oala de circa 3 litri se pune apa cu sare, iar cand apa da in clocot, se toarna malaiul sub forma de ploaie şi se amesteca 10-15 minute pe foc domol pana se rascoace bine. Se aduna apoi cu o lingura la mijloc si se toarna intr-o tava de pizza.
Blatul de mamaliga astfel obtinut se unge cu bulion. Peste bulion se pune salamul , sunca, apoi se presara branza telemea, cascavalul, branza topita, cartofii prajiti si maslinele. Se bat si doua oua si se pun peste.
Se baga la cuptor aproximativ 20 de minute.


Pizza mamaliga cu branza si jumari se serveste calda.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa