Pizza Quattro Formaggi

In fiecare joi, George , vicecampion European la pizza, ne arata inca o reteta de pizza. Azi facem Pizza Quattro Formaggi, va era pofta?

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • INGREDINETE ALUAT pentru 3 Pizza:
  • Faina tip 000 : 1 kg
  • Ulei de masline : 50 ml
  • Sare : 25 g
  • Drojdie USCATA : 7 g
  • Apa : 600 ml
  • Zahar 10 g
  • INGREDIENTE pizza quattro formaggi :
  • 500 g aluat de pizza
  • 250 g Mozzarrella
  • 120 g Cascaval afumat
  • 160 g Camembert
  • 150 g Gorgonzola
  • Ulei de masline

Mod de preparare

Pasii de preparare pentru aluatul de pizza:

1. Intr-un bol incapator, pun zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia.

2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea si framanta pana obtii un aluat omogen. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 5-6 minute. Unge-l cu ulei de masline si lasa-l 5-10 minute sa se odihneasca. Aluatul va trage cat ulei are nevoie.

3. Aluatul trebuie apoi impartit in 3 bucati si facute palinele – bilele de pizza. Le pui intr-o caserola de plastic si le lasi sa mai stea o ora la temperatura camerei si inca 3 la frigider. Aluatul are nevoie de maturare. Cel mai bine e sa stea pana a doua zi in frigider si apoi sa faci pizza. Astfel drojdia se activeaza in aluat si nu in stomac, provocand balonare. In orice pizzerie buna, aluatul se face cu o zi inainte. Cand scoti aluatul din frigider, lasa-l o ora sa ajunga la temperatura camerei.

Pasii de preparare pentru pizza quattro formaggi.

1. Intinde altuatul cu mainile. Poti folosi si un facalet, dar apoi lasa-l inca 10 minute sa creasca.

2 Preincalzeste cuptorul la maxim.

3. Unge o tava de cuptor cu ulei de masline, pentru ca blatul sa nu se lipeasca si sa fie crocant dedesubt. Pune aluatul in tava.

4. Pune deasupra branzeturile taiate cubulete: mozzarella, cascavalul afumat, camembertul si gorgonzola. Ai grija sa pui aceeasi cantitate de branza pe toata suprafata pizzei.

5. Baga tava la cuptor pentru 8-10 minute avand grija sa o intoarci dupa 4 minute, pentru a se coace uniform. 

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu piscoturi, crema de portocale si fructe tropicale

Anul aceasta, de ziua mea, am pregatit un tortulet rapid, pentru ca stiam ca o sa vina pe la mine cativa prieteni si nu...

Desert tort cu piscoturi, crema de portocale si fructe tropicale
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca