Ravioli cu ciuperci

Ravioli cu ciuperci este o mancare de paste delicioasa si consistenta. Faina se cerne. Ouale se spala cu apa rece. Ciupercile proaspete se spala, se taie lame.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 250 g/150 g
  • faina - 350 g
  • oua - 2 bucati
  • ceapa - 50 g
  • cascaval - 50 g
  • ulei - 50 ml
  • 1/2 cub MAGGI de ciuperci
  • sos de tomate - 600 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Ravioli cu ciuperci este o mancare de paste delicioasa si consistenta. Faina se cerne. Ouale se spala cu apa rece. Ciupercile proaspete se spala, se taie lame (cele din conserva se spala sub jet de apa rece si se taie lame). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata si se rade. Se prepara sosul tomat. Din faina, 30 ml apa si oua se prepara o coca de consistenta tare. Ciupercile si ceapa se inabusa in ulei. Se adauga piper si sare. Din aluatul obtinut se intind foi care se taie in fasii dreptunghiulare lungi de cca 4 cm. Compozitia de ceapa si ciuperci se aseaza peste foile taiate, care se acopera cu alta foaie. Se preseaza marginile foilor de aluat pentru lipire si se taie cu rondeaua. Ravioli obtinuti se introduc la fiert in apa clocotita in care se adauga 1/2 cub MAGGI si sare. Dupa fierbere se aseaza in tava, se adauga sos de tomate, cascaval ras si se introduc la cuptor 5-7 minute. Ravioli cu ciuperci se mai poate servi si cu ciuperci calite cu patrunjel alaturi, sau cu sos alb de ciuperci.


Ravioli cu ciuperci se serveste cald.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Steluțe sărate a la Timea

Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să...

Steluțe sărate a la Timea
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca