Rigatoni Pasta Pie (paste la cuptor)

Rigatoni Pasta Pie este o reteta de paste cu carne la cuptor absolut delicioasa. Este o masa consistenta si aratoasa, usor de preparat.

Timp pregatire
1 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 500 gr carne tocata vita
  • 3 catei de usturoi
  • tocati
  • 1 varf de cutit zdrobit fulgi de ardei rosu
  • 1 praf de sare grunjoasa si piper proaspat macinat
  • 400 gr sos cu rosii decojite
  • 500gr paste rigatoni
  • 1 ceasca parmezan ras
  • 2 cesti de mozzarella
  •  

Mod de preparare

Se pune uleiul in tigaie la foc mediu. Se dauga carnea tocata de vita-poate fi si de pui sau curcan-si gatiti pana cand se rumeneste, aproximativ 5 minute. Se adauga usturoiul, ardei rosu pisat, si un varf de cutit de sare si piper. Se caleste un minut.

Apoi se adauga sosul de rosii zdrobite, eu am folosit o cutie de rosii decojite amestecate cu busuioc, și se fierbe la temperatura medie pana se ingroasa, 20 de minute.
Intre timp, se pun la fiert pastele rigatoni. Se scurg si se clatesc cu apa rece. Se preasara cu branza parmezan. Se tapeteaza o tava rotunda de cca 24 cm diametru, cu hartie de copt. Se aseaza rigatoni in tigaie, in picioare.
Se toarna apoi sosul de carne de peste paste. Impingeti carnea in jos sa patrunda in golurile pastelor.
Se da la cuptor timp de 15 minute.
Functii philips care par interesante : RICE/PASTA, RISOTTO


Se adauga si mozarella si se mai se coace inca 10 pana la 15 minute, pana cand branza este rumenita.
Se lasa sa stea 15 minute inainte de feliere si de servire!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...