Scoici gigant ( conchiglioni ) umplute cu branza feta si spanac, cu legume gratinate si nuci

Inspirata din bucataria italiana, reteta de Scoici gigant umplute a facut deliciul intregii familii, dorind sa ne bucuram de timpul petrecut impreuna fiind vacanta, am optat pentru un preparat gustos si usor de preparat.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr faina de grau
  • 2 ouă
  • sare
  • ulei de masline
  • 200 gr branza feta
  • 200 gr spanac
  • 1 zucchini
  • 1 ardei capia
  • roșii cherry
  • morcovi
  • ceapă verde
  • nuci
  • piper măcinat

Mod de preparare

 Pentru inceput am pregătit aluatul pentru scoici. Din 200 g făină, 2 ouă, un strop de ulei de măsline și sare, am frământat un aluat elastic; cu ajutorul unui pahar, am tăiat cercuri de aluat pe care le-am presat ușor pe scoici uriase ce le aveam în casă, scoici ce le-am spălat, le-am degresat și le-am uscat înainte. Astfel aluatul a preluat forma scoicilor. Le-am lăsat la uscat o jumătate de zi în loc uscat, ferit de soare. Le-am fiert în apă cu sare până s-au înmuiat, dar au rămas ferme. Le-am strecurat, le-am clătit și le-am pus deoparte. Am pregătit umplutura din 200 g brânză feta și spanac opărit și tocat. Am pus și puțin piper măcinat. Am umplut scoicile cu umplutură, am gratinat legumele în ulei de măsline, zucchini, ardei capia, roșii cherry, morcovi. Le-am adăugat peste scoicile umplute. Pentru un plus de gust, am adaugat si ceapă verde taiată mărunt. Am desăvârșit tabloul meu culinar cu nuci sfărâmate și presărate deasupra.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu masline

Intr-una din zile am vazut aceasta paine la Gaby care la randul ei, a vazut-o la Violeta Postolache. Si, cum noua ne plac...

Paine cu masline
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca