Spaghete cu ansoa, ardei iute si pangritata

Mai intai faceti pangritata. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie incinsa, cu fundul gros. Adaugati usturoiul si cimbrul tocat la calit iar apoi pe

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 450 g spaghete uscate
  • 6 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 catei de usturoi
  • 16 fileuri de ansoa
  • 2 lamai
  • 2 ardei iuti rosii
  • Pentru pangritata:
  • 8 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 catel mare de usturoi
  • frunze de cimbru
  • 200 gr pesmet proaspat
  • sare
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Mai intai faceti pangritata. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie incinsa, cu fundul gros. Adaugati usturoiul si cimbrul tocat la calit iar apoi pesmetul la rumenit. Amestecati timp de cateva minute, pana cand pesmetul devine foarte crocant si cu o culoare aurie. Asezonati cu putina sare si piper negru proaspat macinat si puneti-l sa se scurga pe un servet de bucatarie.

Fierbeti spaghetele in apa clocotita cu sare pana se fac „al dente". In timp ce se fierb, puneti uleiul si usturoiul intr-o tigaie, pe care o incingeti la foc mic. Pe masura ce usturoiul incepe sa se inmoaie, puneti si fileurile de ansoa deasupra. Dupa un minut, veti observa ca incep sa se topeasca. Stoarceti sucul de lamaie si presarati ardeii iuti, tocati marunt. Adaugati spaghetele bine scurse si amestecati-le, ca sa se impregneze bine cu sos. Adaugati putin suc de lamaie, sare si piper.


Serviti imediat, presarand pangritata cu generozitate.

Alte retete:

Cartofi la cuptor

Ardei umpluti

Placinta de dovleac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...