Spaghete cu ansoa, ardei iute si pangritata

Mai intai faceti pangritata. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie incinsa, cu fundul gros. Adaugati usturoiul si cimbrul tocat la calit iar apoi pe

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 450 g spaghete uscate
  • 6 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 catei de usturoi
  • 16 fileuri de ansoa
  • 2 lamai
  • 2 ardei iuti rosii
  • Pentru pangritata:
  • 8 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 catel mare de usturoi
  • frunze de cimbru
  • 200 gr pesmet proaspat
  • sare
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Mai intai faceti pangritata. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie incinsa, cu fundul gros. Adaugati usturoiul si cimbrul tocat la calit iar apoi pesmetul la rumenit. Amestecati timp de cateva minute, pana cand pesmetul devine foarte crocant si cu o culoare aurie. Asezonati cu putina sare si piper negru proaspat macinat si puneti-l sa se scurga pe un servet de bucatarie.

Fierbeti spaghetele in apa clocotita cu sare pana se fac „al dente". In timp ce se fierb, puneti uleiul si usturoiul intr-o tigaie, pe care o incingeti la foc mic. Pe masura ce usturoiul incepe sa se inmoaie, puneti si fileurile de ansoa deasupra. Dupa un minut, veti observa ca incep sa se topeasca. Stoarceti sucul de lamaie si presarati ardeii iuti, tocati marunt. Adaugati spaghetele bine scurse si amestecati-le, ca sa se impregneze bine cu sos. Adaugati putin suc de lamaie, sare si piper.


Serviti imediat, presarand pangritata cu generozitate.

Alte retete:

Cartofi la cuptor

Ardei umpluti

Placinta de dovleac

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare a la grec

Am ajuns la concluzia ca curiozitatea este cea care ma impinge sa fac tot felul de incercari si experimente culinare. De data...

Ciorba de perisoare a la grec
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca