Spaghete cu creveti

Se pun la fiert pastele cu putina sare, 3-4 foi de dafin, 1 lingura de ulei. Se fierb cat este indicat pe cutie. Dupa ce au fost luate de pe foc se to

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g creveti (mici) decorticati
  • congelati
  • 500 g spaghete
  • 2 linguri bulion
  • 2 cepe
  • 6 catei de usturoi
  • 100 g masline (amestec -verzi si negre- sarate)
  • ulei de masline
  • margarina
  • condimente: busuioc
  • foi de dafin
  • maghiran
  • plante aromatice pentru salata
  • sare
  • piper
  • un paharel de vin alb/roze

Mod de preparare

Se pun la fiert pastele cu putina sare, 3-4 foi de dafin, 1 lingura de ulei. Se fierb cat este indicat pe cutie. Dupa ce au fost luate de pe foc se toarna intr-o strecuratore si se lasa cateva secunde sub jet de apa rece. Pentru a evita lipirea lor se toarna peste ele 2-3 linguri ulei si se amesteca. Crevetii se prepara astfel. O bucata de staniol se pliaza in 2, in interior se pun crevetii spalati in jet de apa. Peste acestia se adauga: 3-4 linguri ulei de masline, maghiran, busuioc, foi de dafin, piper boabe, vin alb (3-4 linguri). Se indoaie marginile foitei de staniol astfel incat continutul sa nu se scurga. Separat se pune la fiert o oala cu apa. Cand aceasta clocoteste se aseaza deasupra o strecuratoare (din metal) in care se pun crevetii si apoi se acopera cu un capac. Se lasa maxim 10 min. Prepararea sosului: intr-o tigaie sau cratita (de teflon) se pune la incins margarina cu ulei de masline. Se adauga cepele date prin razatoare sau tocate foarte fin. Cand au capatat o culoare aurie se sting cu vin. Se adauga apoi maslinele si se lasa la fiert. Separat se pune bulionul intr-un castronel cu delikat, usturoi granulat, mixtura de plante aromatice si se amesteca bine cu apa pentru omogenizare. Acest amestec se toarna peste viitorul sos. Crevetii se scot din staniol si se pun in tigaia in care se pregateste sosul. Se mai lasa 5-6 minute. Compozitia se toarna in functie de nr. portii, peste spaghete. Se orneaza cu frunze de busuioc sau de patrunjel cret.
Se servesc calde, cu un pahar de vin roze/alb alaturi - de preferinta sec.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert mucenici umpluti cu nuca

 m-am inspirat de la Jamila https://jamilacuisine.ro/mucenici-umpluti-cu-nuca-reteta-video/  "Aluaturi...

Desert mucenici umpluti cu nuca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca