Tagliatelle cu somon si smantana

Am curatat si taiat marunt o ceapa mica, eventual rosie ca e mai delicata, trebuie numai pentru gust dar nu trebuie sÄ

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Somon afumat
  • ceapa
  • smantana
  • tagliatelle
  • vin spumant sec
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • marar

Mod de preparare

Am curatat si taiat marunt o ceapa mica, eventual rosie ca e mai delicata, trebuie numai pentru gust dar nu trebuie sa predomine, pe care am calit-o intr-o lingura de ulei de masline extravirgin.

Apoi am varsat niste vin spumant sec, pe care l-am lasat sa se evapore

Am adaugat smantana lichida.

Am luat de pe foc si am adaugat somonul afumat bucatele.

Apoi am pus iar pe foc si am aruncat in amestec tagliatellele proaspete (deci din categoria pastelor proaspete facute cu oua care se mentin la frigider, nu uscate) fierte in apa cu sare.

Am amestecat apoi bine de tot pe focul mic.

La final se presoara un strop de marar care sta bine cu somonul si piper roz. Reteta Tagliatelle cu somon si smantana a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Alte retete de paste gasiti aici:

Pasta cu gorgonzola si spanac,

Paste la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...