Tagliatelle cu somon si smantana

Am curatat si taiat marunt o ceapa mica, eventual rosie ca e mai delicata, trebuie numai pentru gust dar nu trebuie sÄ

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Somon afumat
  • ceapa
  • smantana
  • tagliatelle
  • vin spumant sec
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • marar

Mod de preparare

Am curatat si taiat marunt o ceapa mica, eventual rosie ca e mai delicata, trebuie numai pentru gust dar nu trebuie sa predomine, pe care am calit-o intr-o lingura de ulei de masline extravirgin.

Apoi am varsat niste vin spumant sec, pe care l-am lasat sa se evapore

Am adaugat smantana lichida.

Am luat de pe foc si am adaugat somonul afumat bucatele.

Apoi am pus iar pe foc si am aruncat in amestec tagliatellele proaspete (deci din categoria pastelor proaspete facute cu oua care se mentin la frigider, nu uscate) fierte in apa cu sare.

Am amestecat apoi bine de tot pe focul mic.

La final se presoara un strop de marar care sta bine cu somonul si piper roz. Reteta Tagliatelle cu somon si smantana a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Alte retete de paste gasiti aici:

Pasta cu gorgonzola si spanac,

Paste la cuptor

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciuperci la punga

Imi plac ciupercile si azi am gasit niste palarioare mari,deja le vedeam umplute si la cuptor si eu nici nu le...

Ciuperci la punga
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii