Taitei cu brinza de vaci

Ouale se amesteca cu faina, putina sare si o jumatate ceasca de apa, pina se formeaza un aluat. Se intinde pe planseta o foaie subtire, si se taie rom

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluatul de taitei: 3 oua
  • 6 linguri faina
  • sare
  • 600 g brinza de vaci
  • 150 g margarina
  • 200 g smintina
  • sare

Mod de preparare

Ouale se amesteca cu faina, putina sare si o jumatate ceasca de apa, pina se formeaza un aluat. Se intinde pe planseta o foaie subtire, si se taie romburi sau dreptunghiuri. Se lasa putin sa se usuce si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare. Cind sunt gata se clatesc cu apa rece, se scurg bine intr-o strecuratoare. Se pun intr-un castron mare si peste ei se pune brinza si smintina, se amesteca usor sa nu se sfarime taiteii. Se unge un vas cu margarina, se pun taiteii si se introduce vasul 10 min la cuptor.
Se servesc calzi cu smintina deasupra.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert american apple pie

Placinta americana cu mere, cu un blat fraged facut cu unt, o umplutura de mere dulci si aromate cu scortisoara si un topping...

Desert american apple pie
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise