Taitei cu carne

Se fierb taiteii, se spala cu apa rece si se scurg, apoi se pun intr-o forma de sticla incasabila unsa cu o lingura de unt. Se opreste o parte din ta

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g taitei
  • 200 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 4 linguri de ulei
  • sare
  • piper macinat
  • 1 ou
  • verdeata tocata
  • 1 pahar sos de rosii indulcit
  • 1 lingura de unt

Mod de preparare

Se fierb taiteii, se spala cu apa rece si se scurg, apoi se pun intr-o forma de sticla incasabila unsa cu o lingura de unt.

Se opreste o parte din taitei care se pun peste amestecul de carne.

Amestecul de carne se pregateste pe foc mic, intr-o tigaie in care s-au pus patru linguri de ulei, din carne data prin masina de tocat si o ceapa trecuta pe razatoarea mare. Carnea se caleste pana cand nu mai are sos, apoi se raceste in tigaie.

Se amesteca cu un ou crud, se sareaza si se pipereaza dupa gust si se amesteca cu verdeata tocata marunt.

Se pune carnea peste primul strat de taitei, se acopera cu restul taiteilor, se toarna peste budinca un pahar de sos de rosii sarat si indulcit dupa gust, dupa care se introduce forma in cuptor.

Se lasa trei sferturi de ora, apoi se scot taiteii si se servesc direct din forma in care s-au facut, dupa ce s-au racit un sfert de ora.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Mancare de fasole alba cu carne de porc si carnati

Salata de fasole verde cu maioneza si usturoi

Ciuperci umplute

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...