Retete dietetice Reteta trebuie incercata, pentru a ne aminti de copilarie.
Se framanta oul cu faina si un praf de sare, pana ce obtinem un aluat vartos pe care il intindem cu sucitorul, intr-o foaie subtire de aluat din care taiem taiteii. Se pun taiteii la fiert, in apa clococotita cu sare, cca. 5 minute, dupa care se scurg si se clatesc cu apa rece. Se lasa in strecuratoare sa se scurga bine. Intr-o tigaie, incingem un pic untul, apoi adaugam coaja de portocala taiata fasii foarte subtiri, le lasam cam un minut, amestecand continuu apoi le scoatem si le pastram pentru decor. In untul incins, adaugam taiteii scursi bine si ii amestecam continuu usor cam 3 minute in untul incins, dupa care adaugam si portocala taiata cubulete mici. Mai amestecam 1-2 minute si oprim focul. Adaugam in taitei si miezul de nuca maruntit, amestecat cu zaharul si scortisoara si amestecam usor. Se servesc calzi sau reci, sunt la fel de deliciosi!
Zilele trecute vorbeam cu verisoara mea la telefon si -mi zicea ca a facut chiftelute marinate in sos de rosii . Mare pofta...
Chiftelute marinate in sos de rosiiDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata