Tarta cu ceapa

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat foarte bine si se da coca la rece pina pregatim umplutura. Daca este nevoie sa mai pune putina faina cand

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat: 125g crema de branza
  • 125g unt
  • 150g faina + 1 plic praf de copt
  • sare
  • Umplutura: 500g ceapa (5-6 buc)
  • 150g sunca presata
  • 2 oua
  • 200ml smantana acra

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat foarte bine si se da coca la rece pina pregatim umplutura. Daca este nevoie sa mai pune putina faina cand il adunam. In timp ce aluatul este la rece, se toaca ceapa cat vrem de marunt (eu am tocat-o la robot) si se pune la calit in putin ulei. Trebuie sa se moaie putin. Sunca presata se toaca si ea. Se amesteca ceapa calita cu sunca, sare si piper. Eu am pus si putin patrunjel verde tocat pentru culoare. Se intinde aluatul in forma de tarta (26 cm) unsa si presarata cu faina, se inteapa si se coace 10 min la 180 grade. Apoi se pune deasupra compozitia de ceapa. Smantana se amesteca cu ouale si cu putina sare si se toarna peste tarta. Se pune la cuptor 45 min la 180 grade.
Se taie rece.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...