Tortelloni cu ciuperci

Am pus ciupercile uscate intr-un ibric cu apa calda sa-si revina la forma initiala, cu jumatate de ora inainte. Le-am strecurat de zeama, am pastrat z

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pachete tortelloni cu ciuperci (250 de gr fiecare)
  • ciuperci uscate 40 gr
  • ulei extravirgin de masline
  • doi catei de usturoi
  • smantana 200 gr
  • sare
  • peperoncino
  • 1/2 cub de delicat de ciuperci

Mod de preparare

Am pus ciupercile uscate intr-un ibric cu apa calda sa-si revina la forma initiala, cu jumatate de ora inainte.

Le-am strecurat de zeama, am pastrat zeama, iar ciupercile le-am taiat la robot.

Intr-o olicica am pus ulei extravirgin de masline si usturoiul taiat felii, l-am lasat foarte putin pe foc, cat sa se aromatizeze uleiul, apoi am pus ciupercile taiate.

Am amestecat, am lasat sa se imprieteneasca putin.

Apoi am inceput sa torn cate un polonic din zeama filtrata in care s-au odihnit ciupercile si am lasat la foc mic. Am adaugat 1/2 cub de delicat de ciuperci, putina sare. Si tot asa pana ce se termina zeama.

Cand am pus ultimul polonic de zeama am adaugat si peperoncino.

La final, sucul trebuie sa scada.

Am fiert apoi tortelloni foarte rapid, intr-un minut sunt gata.

I-am scurs de apa, i-am pus din nou in oala, am adaugat ciupercile, am amestecat, apoi am pus smantana si am mai lasat putin de tot pe foc mic, sa se imprieteneasca, atat cat sa amestec.

Sunt buuuuuuuuni de tot!
Pofta buna!

Reteta Tortelloni cu ciuperci a fost propusa de any_annette pe forum culinar.ro

Alta reteta cu ciuperci gasiti aici: Risotto cu ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...