Pizza cu blat de cartofi

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete. Intr-o tigaie cu ulei se pun cartofii, la foc mic. Ceapa se curata, se spala si se feliaza marunt. C

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • o ceapa
  • 200 gr cas
  • 2 fire de carnati
  • 4 oua
  • cateva masline pentru decor
  • sare
  • piper
  • ulei
  • marar uscat

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete. Intr-o tigaie cu ulei se pun cartofii, la foc mic. Ceapa se curata, se spala si se feliaza marunt. Cand cartofii incep sa fie moi, se adauga ceapa si se mai lasa pe foc mic pana devine sticloasa, amestecand din cand in cand. Se scurge uleiul din tigaie cu un capac mare sau o strecuratoare si se pune deoparte. Cartofii si ceapa se pun intr-un vas si se piseaza ca piureul de cartofi. Carnatul se taie rondele. Cele patru oua se sparg, se bat ca pentru omleta si se toarna in vas. Apoi se adauga rondelele de carnat, se presara sare, piper, marar uscat, dupa gust si se amesteca bine. In tigaie se pune din uleiul scurs si se toarna compozitia din vas, intinzand-o pe toata suprafata ca pe o pizza, la foc mic. La nevoie se mai adauga ulei si se misca in continuu sa nu se prinda de tigaie. Dupa aproximativ 10-15 minute se intoarce cu o farfurie mare pe partea cealalta si se mai lasa inca 10-15 minute, la foc mic, sa se rumeneasca bine. Casul se da pe razatoare si dupa ce pizza a fost rasturnata pe un platou sau o farfurie mare, se presara deasupra cat este calda.


Se orneaza cu masline si se serveste calda.

Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Aceasta rulada este grozava, atat calda cat si rece! Am servit din ea fie cu un pahar de iaurt, fie faceam repede o salata...

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca