Pizza cu blat de cartofi

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete. Intr-o tigaie cu ulei se pun cartofii, la foc mic. Ceapa se curata, se spala si se feliaza marunt. C

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • o ceapa
  • 200 gr cas
  • 2 fire de carnati
  • 4 oua
  • cateva masline pentru decor
  • sare
  • piper
  • ulei
  • marar uscat

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete. Intr-o tigaie cu ulei se pun cartofii, la foc mic. Ceapa se curata, se spala si se feliaza marunt. Cand cartofii incep sa fie moi, se adauga ceapa si se mai lasa pe foc mic pana devine sticloasa, amestecand din cand in cand. Se scurge uleiul din tigaie cu un capac mare sau o strecuratoare si se pune deoparte. Cartofii si ceapa se pun intr-un vas si se piseaza ca piureul de cartofi. Carnatul se taie rondele. Cele patru oua se sparg, se bat ca pentru omleta si se toarna in vas. Apoi se adauga rondelele de carnat, se presara sare, piper, marar uscat, dupa gust si se amesteca bine. In tigaie se pune din uleiul scurs si se toarna compozitia din vas, intinzand-o pe toata suprafata ca pe o pizza, la foc mic. La nevoie se mai adauga ulei si se misca in continuu sa nu se prinda de tigaie. Dupa aproximativ 10-15 minute se intoarce cu o farfurie mare pe partea cealalta si se mai lasa inca 10-15 minute, la foc mic, sa se rumeneasca bine. Casul se da pe razatoare si dupa ce pizza a fost rasturnata pe un platou sau o farfurie mare, se presara deasupra cat este calda.


Se orneaza cu masline si se serveste calda.

Alte retete recomandate:

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

O altă variantă a ciorbiței din carne de miel, mai răcoritoare și colorată, intră în colecția de "retete...

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa