Cartofi dulci copti, umpluti cu naut si patrunjel

Un praz delicios sau o cina rapida, plina de savoare!

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cartofi dulci
  • 1 conserva naut
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita paprika dulce
  • 1 lingura pasta de ardei dulce
  • 1 legatura patrunjel
  • 8 rosii cherry
  • 1 lingura zeama lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spala bine cartofii dulci, apoi taie-i pe jumatate, pe lungime. Stropeste-i cu o lingura de ulei si asaza-i intr-o tava, pe hartie de copt. Coace-i la 180 de grade, cam 30 de minute, pana se inmoaie. Opreste cuptorul si scoate tava.

Cat timp ai cartofii in cuptor, prepara nautul. Curata ceapa si usturoiul, toaca-le marunt si inabuseste-le in restul de ulei. Cand incepe sa se inmoaie, adauga putina zeama din conserva de naut, apoi boabele, pasta de ardei, paprika, sare si piper. Lasa totul sa fiarba 5-10 minute.

Separat, intr-un castron, amesteca rosiile cherry taiate in patru cu patrunjelul tocat marunt, sare si zeama de lamaie.

Cartofii dulci vor face o crusta dupa copt si cel mai bine ar fi sa iei miezul cu o lingura, cu grija sa nu rupi coaja si sa il intorci invers, cu partea moale deasupra.

Asaza apoi cate 2-3 linguri de naut deasupra si 2 linguri din salata cu patrunjel.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!