Pateul de nuci este de fapt o pasta de nuci hidratate in care putem pune orice dorim : ceapa verde, usturoi, capere , castraveciori murati, ardei copti etc. Este foarte bun la gust, satios si se poate folosi pe paine prajita, pentru a umple rosii cherry sau fasi de ardei.
Nucile le punem intr-un castron cu apa si le lasam sa se hidrateze cel putin 3 ore (ale mele au stat vreo 9 ore).
Daca sunteti acasa mai schimbati apa pe ele si astfle veti obtine un pate mai deschis la culoare. Firele de ceapa le tocam marunt .
In vasul unui blender punem nucile stoarse de apa si adaugam sare, piper si zeama de lamaie.
Pornim blenderul si lasam sa mearga pana cand avem o pasta fina si densa.
Punem uleiul si ceapa toccata, amestecam usor si servim pe paine subtire prajite, pe lipie, pe bucati de castravete, ardei sau rosii.
Cu dedicatie iubitorilor de nuci coapte, are un gust intens, iar in combinatie cu foile de bezea si crema de vanilie este pur...
Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coaptePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura