Pate de nuci

Pateul de nuci este de fapt o pasta de nuci hidratate in care putem pune orice dorim : ceapa verde, usturoi, capere , castraveciori murati, ardei copti etc. Este foarte bun la gust, satios si se poate folosi pe paine prajita, pentru a umple rosii cherry sau fasi de ardei.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250 g nuci
  • -2 fire de ceapa verde
  • -1 lingura zeama lamaie
  • -1 lingurita sare
  • -putin piper
  • -1 lingura ulei masline (optional)

Mod de preparare

Nucile le punem intr-un castron cu apa si le lasam sa se hidrateze cel putin 3 ore (ale mele au stat vreo 9 ore).

Daca sunteti acasa mai schimbati apa pe ele si astfle veti obtine un pate mai deschis la culoare. Firele de ceapa le tocam marunt .

In vasul unui blender punem nucile stoarse de apa si adaugam sare, piper si zeama de lamaie.

Pornim blenderul si lasam sa mearga pana cand avem o pasta fina si densa.

Punem uleiul si ceapa toccata, amestecam usor si servim pe paine subtire prajite, pe lipie, pe bucati de castravete, ardei sau rosii.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras

"picnicul bucatarasilor"

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii