Supa crema de cartof cu menta, lapte de cocos si foaie de placinta

Supa crema de cartof cu menta, lapte de cocos si foaie de placinta este o mancare usoara, care se pregateste imediat.

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 buc Cartofi albi
  • 5 fire Telina apio
  • 5 frunze Menta proaspata
  • 200 ml Lapte de cocos
  • 8 buc Foi de placinta
  • 1 lingura Seminte de susan
  • 1 catel Usturoi copt
  • 1 lingura Ulei de masline
  • 1 varf de cutit Curcuma
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Curata cartofii, taie-i cuburi impreuna cu telina si pune-le la fiert;

Odata fierte, scurge apa intr-un castron;

Paseaza bine cartofii si telina cu un zdrobitor;

Adauga lapte de cocos, usturoi copt, si frunzele de menta si blendeaza cu ajutorul unui blender vertical (completeaza cu lichid din care au fiert legumele daca doresti o consistenta mai apoasa);

Potriveste bine de sare si piper;

Pune supa in 2 boluri termorezistente;

Amesteca uleiul de masline cu turmericul;

Unge fiecare foaie de placinta in parte si aplica cca 4 foi suprapuse peste fiecare castron de supa;

Presara susan pe deasupra si introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade pana se rumenesc.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide