Chifle pufoase

• puneti in vasul de inox al robotului mutifunctioanal Ankarsrum faina, sarea, untul topit, apa calduta si drojdia frecata cu

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • faina 500 g
  • drojdie proaspata 25 g
  • zahar 1 lingura
  • sare 1 lingurita
  • unt 30 gr
  • apa calduta 200 ml
  • galbenus de ou 1 buc
  • seminte asortate 3 linguri
  • In plus:
  • apa 2 litri
  • sare 2 linguri
  • bicarbonat 3 linguri rase

Mod de preparare

• puneti in vasul de inox al robotului mutifunctioanal Ankarsrum faina, sarea, untul topit, apa calduta si drojdia frecata cu zaharul si mixati cu ajutorul paletei pentru aluat pana obtineti un aluat omogen, ferm si nelipicios. Montati si paleta de plastic pe marginea vasului pentru a curata excesul de aluat de pe margini
• tapetati un bol mare cu faina si puneti aluatul, presarati deasupra putina faina si acoperiti bolul cu un prosop curat
• lasati aluatul sa creasca 45 de minute intr-un loc cald si ferit de curent
• intre timp puneti apa cu sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca opriti focul si adaugati bicarbonatul
• impartiti aluatul in 6-8 parti si formati chiflele, dupa plac
• puneti cate o chifla intr-o spumiera si scufundati-o in apa clocotita pentru cateva secunde, apoi asezati-o direct in tava tapetata cu hartie de copt
• dupa ce ati oparit toate chiflele pentru cateva secunde, crestati cu ajutorul unui cutit fiecare chifla
• ungeti chiflele cu galbenus de ou si presarati seminte asortate deasupra
• coaceti chiflele in cuptotul preincalzit la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumenesc usor deasupra
• lasati chiflele la racit pe un gratar inainte de servire.

Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu slaninuta la cuptor

Am gasit la bucataras Gaby_d aceasta reteta pe care am modificat-o foarte usor.Mi-a placut la nebunie!! E usor de facut,...

Omleta cu slaninuta la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca