Chifle pufoase

• puneti in vasul de inox al robotului mutifunctioanal Ankarsrum faina, sarea, untul topit, apa calduta si drojdia frecata cu

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • faina 500 g
  • drojdie proaspata 25 g
  • zahar 1 lingura
  • sare 1 lingurita
  • unt 30 gr
  • apa calduta 200 ml
  • galbenus de ou 1 buc
  • seminte asortate 3 linguri
  • In plus:
  • apa 2 litri
  • sare 2 linguri
  • bicarbonat 3 linguri rase

Mod de preparare

• puneti in vasul de inox al robotului mutifunctioanal Ankarsrum faina, sarea, untul topit, apa calduta si drojdia frecata cu zaharul si mixati cu ajutorul paletei pentru aluat pana obtineti un aluat omogen, ferm si nelipicios. Montati si paleta de plastic pe marginea vasului pentru a curata excesul de aluat de pe margini
• tapetati un bol mare cu faina si puneti aluatul, presarati deasupra putina faina si acoperiti bolul cu un prosop curat
• lasati aluatul sa creasca 45 de minute intr-un loc cald si ferit de curent
• intre timp puneti apa cu sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca opriti focul si adaugati bicarbonatul
• impartiti aluatul in 6-8 parti si formati chiflele, dupa plac
• puneti cate o chifla intr-o spumiera si scufundati-o in apa clocotita pentru cateva secunde, apoi asezati-o direct in tava tapetata cu hartie de copt
• dupa ce ati oparit toate chiflele pentru cateva secunde, crestati cu ajutorul unui cutit fiecare chifla
• ungeti chiflele cu galbenus de ou si presarati seminte asortate deasupra
• coaceti chiflele in cuptotul preincalzit la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumenesc usor deasupra
• lasati chiflele la racit pe un gratar inainte de servire.

Pofta buna!

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș

Bougatsa este o delicioasă plăcintă grecească, umplută cu o cremă delicioasă de griș. Pentru această Bougatsa -...

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise