Paine cu branza si usturoi

O paine care se potriveste in toate combinatiile oferite de un pranz festiv.

Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g faina
  • 1 plic drojdie
  • 1 lingrita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de miere lichida
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 25g unt moale
  • 100g cedar sau cascaval dat prin razatoare
  • 1 mana frunze de cimbru.

Mod de preparare

O paine care se potriveste in toate combinatiile oferite de un pranz festiv.

  1. Se rastoarna intr-un bol mare faina, drojdia sis area. Se amesteca 300ml de apa fierbinte cu uleiul si mierea intr-o cana, apoi se toarna peste copozitia din bol amestecand continuu pana cand se obtine o coca moale.
  2. Se asaza coca pe o suprafata presarata cu faina si se framanta 5 minute pana cand nu se mai simte lipicioasa, presarand faina suplimentara daca e cazul. Se intinde coca astfel incat sa incapa in tava.
  3. Se amesteca usturoiul cu untul si se asaza deasupra aluatului. Se presara cu branza si cimbrul. Se acopera cu folie alimentara unsa cu putin ulei si se lasa la crescut intr-un loc cald 40 minute.
  4. Se incalzeste cuptorul la 200°C. se scoate folia alimentara si se da painea la cuptor 30 minute, pana cand creste si devine aurie. Se lasa la racit 10 minute, se taie 12 bucati si se serveste.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...