Painea cu seminte poate fi facuta cu usurinta in casa si este mult mai gustoasa decat cea din comert.
Mod de preparare:
Se dizolva cubul de drojdie amestecandu-se usor cu sarea, pana ce se inmoaie bine. Dupa ce s-a inmuiat drojdia, formandu-se o pasta lichida, se adauga apa, apoi faina, putin cate putin. Se framanta foarte bine aluatul. Cu cat se framanta mai bine aluatul de paine, cu atat este mai pufoasa.
Se lasa aluatul la loc calduros mai mult timp. Se acopera cu prosop si, eventual, se porneste cuptorul si se va lasa cu usa intredeschisa, sa emane caldura. Temperatura ridicata va ajuta drojdia si astfel va creste aluatul.
Inainte de a introduce painea in cuptor se adauga semintele, dupa care se baga in cuptor, la foc mediu. Se incearca cu o scobitoare pentru a se vedea daca s-a copt.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Painea cu seminte se poate servi rece si calda.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii