Painea cu seminte poate fi facuta cu usurinta in casa si este mult mai gustoasa decat cea din comert.
Mod de preparare:
Se dizolva cubul de drojdie amestecandu-se usor cu sarea, pana ce se inmoaie bine. Dupa ce s-a inmuiat drojdia, formandu-se o pasta lichida, se adauga apa, apoi faina, putin cate putin. Se framanta foarte bine aluatul. Cu cat se framanta mai bine aluatul de paine, cu atat este mai pufoasa.
Se lasa aluatul la loc calduros mai mult timp. Se acopera cu prosop si, eventual, se porneste cuptorul si se va lasa cu usa intredeschisa, sa emane caldura. Temperatura ridicata va ajuta drojdia si astfel va creste aluatul.
Inainte de a introduce painea in cuptor se adauga semintele, dupa care se baga in cuptor, la foc mediu. Se incearca cu o scobitoare pentru a se vedea daca s-a copt.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Painea cu seminte se poate servi rece si calda.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.