Paine cu seminte

Painea care poate fi o sursa excelenta de carbohidrati buni, folosind partea hranitoare a cerealei.

Portii
5
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 250/300 ml apa calduta
  • o lingurita sare
  • o lingura zahar
  • seminte dovleac si floarea soarelui
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Drojdia se dizolva cu apa calduta in care am adaugat zaharul si 3-4 linguri de faina. Lasat la loc caldut va creste in 10min. In faina cernuta se adauga sarea si se amesteca (sarea adaugata peste drojdie va incetini procesul de crestere). Adaugam drojdia apa framantam cu ulei. Aluatul il lasam la crescut 20-25 min intru-un loc caldut. Tapetam blatul de lucru cu seminte sau framantam aluatul cu seminte, modelam dupa preferintet. Se lasa la crescut pana ce isi dubleaza volumul. Se da la cuptor pentru 40-45min, depinde de cuptor, se face testul paiului. Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii