Paine de casa

Pregatirea painii de casa incepe cu prepararea aluatului. Dizolvam drojdia in 200 g de apa calduta, amestecam cu 4 linguri de faina si lasam sa creas

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite cu sare
  • 2-3 linguri ulei
  • apa calduta (cca. 600 ml.)

Mod de preparare

Pregatirea painii de casa incepe cu prepararea aluatului. Dizolvam drojdia in 200 g de apa calduta, amestecam cu 4 linguri de faina si lasam sa creasca, 15 minute. Cernem faina intr-un vas mai mare. Adaugam sarea si amestecam usor. Facem un gol in mijlocul fainii si turnam acolo maiaua, dupa care turnam treptat apa calduta si framantam energic. Din cand in cand stropim aluatul cu putin ulei. Aluatul astfel obtinut, il acoperim cu un servet si il lasam la crescut, la caldura, aproximativ 30 de minute. Aluatul modelat il asezam intr-o forma unsa cu ulei si il crestam cu un cutit. Il lasam la crescut circa15 minute, apoi coacem painea in cuptorul incins in prealabil, aproximativ 40-45 minute.



Se mananca cu orice.

Sursa acestei retete este blogul retete-de-mancaruri

Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne

Sarmalele de fata sunt facute dupa o tehnologie veche. Dupa parerea mea sunt cele mai bune sarmale preparate astfel. Din...

Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii