Paine de casa

Este foaret usoar de realizat

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg Faina,o lingurita Sare,drojdie 50gr,o lingurita zahar,600ml Apa

Mod de preparare

se dizolva drojdia cu zahar apoi se pune 100 ml apa si si 2 linguri faina si se lasa 15 minute. Se cerne faina si se adauga drojdia crescuta, apa si se incepe framantarea aproximativ 15 minute, iar aproape de final se adauga sarea si se lasa la crescut 30 de minute. Se imparte in doua si apoi in patru coca. Se iau cate doua bucati se fac sul si se rasucesc apoi se pun in tava si se mai lasa 15 minute la crescut. Se aprinde cuptorul pentru a fii foarte bine incins. Se pun tavile in cuptor si se coc 30 minute. se cot din cuptor se acopera cu un prosop pentru 10 minute. Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide